News & press

Articles

‘Hard bewijs illegaal gebruik cyanide bij goudwinning Suriname’

november 1, 2020

Milieuactivist Erlan Sleur van Stichting Pro Bios had al eerder aan de bel getrokken over illegaal gebruik van cyanide bij de kleinschalige goudwinning in de Surinaamse goudvelden. Onlangs is dit bevestigd door bezoek van een cameraploeg van journaliste Nina Jurna is in het Brownsberg Natuurpark.

Read More

China aast op havens en bossen Suriname – Interview de West

oktober 27, 2019

“Vanuit China wordt er een beleid gevoerd dat moet maken dat indien Suriname zijn schuld niet kan betalen, ons bos, onze wateren en havens in ruil worden gegeven”, zegt Erlan Sleur, voorzitter van de milieuorganisatie ProBios, desgevraagd aan de krant.

Read More

Men vernietigt Brownsberg – Artikel DBS

augustus 24, 2020

De goudkoorts kent geen lockdown. Onverminderd gaan de graafwerkzaamheden in de groene trots van Suriname, het bos, door. Erlan Sleur, de bekende milieuactivist en bioloog, trok de vorige week persoonlijk richting Brokopondogebied,

Read More

Nesten zeeschildpadden nog steeds bedreigd – Artikel De West

februari 12, 2020

Volgens milieudeskundige en voorzitter van de stichting Probios, Erlan Sleur, is de zandafslag die plaatsvindt bij het strand van Braamspunt, te wijten aan verschillende oorzaken. “Althans dit geldt voor het legstrand dat nog beschikbaar is voor de zeeschildpadden”, zei hij. Lees meer

Read More

Ongecontroleerde houtkap in Suriname – Interview United News

september 2, 2019

Suriname zal goede notitie moeten nemen van de bosbranden die woeden in het Amazone-regenwoud. Hoewel het Surinaams deel van het bos geen gevaar loopt, is het niet ondenkbaar dat ook hier er bosbranden uitbreken die uit de hand lopen en voor een ware ramp kunnen zorgen.

Read More

Sand mining ban lifted on beach in Suriname – News Mongabay

maart 27, 2017

When environmental activist Erlan Sleur heard that four sand mining barges had been spotted at Braamspunt beach, he dropped everything. Construction work on his house could wait.

Read More

videos

Milieuactivist Erlan Sleur stuit op hard bewijs illegaal gebruik cyanide bij goudwinning.

ABC Online news - 30 oktober 2020

Probios - Erlan Sleur over vernietiging van het milieu.

Apintie - 6 november 2019

Protest manifestatie Internationale klimaat conferentie

ATV networks Suriname 13 februari 2019

 

Scroll naar top