Braamspunt Sea Turtle Beach Clean-up

Braamspunt Photo Gallery

Clean Beach Happy Turtle

Braamspunt Sea Turtle Beach Clean-up

Exif_JPEG_422

Zeeschildpadden legstrand Braamspunt schoonmaak  2021

GOPR1141.MP4

Aangekomen op Braamspunt gaan we in het kamp van Moen een werkbespreking hebben. Hierna delen we ons op in werkgroepen met elk een leider, die elk een deel van het strand beginnen schoon te maken. De mensen die in de grangrang (struiken, gras en slingerplanten op de grond) gaan schoonmaken moeten dichte schoenen hebben want er ligt glas en zinkplaten daartussen die lelijke wonden kunnen maken.

web 2

We gaan 4 lange boomstammen/palen van elk 5 meters lang, verzamelen die langs het strand liggen waaraan we een groot vangnet gaan ophangen. De 4 palen gaan we in een vierkant, diep in de grond ingraven zodat ze nog 3 meter hoog uitsteken boven de grond. Hieraan gaan we uiteindelijk een groot net hangen waarin we tijdelijk al het plasticvuil in zullen opslaan (Geen zinkplaten, zakken, ijskasten, hout of glaswerk). Dit wordt als tijdelijke opslag gebruikt totdat er voldoende plasticafval in zit om het te laten afvoeren.

web 3
IMG-20210315-WA0037

Daarnaast willen we ook het vele zwerfhout dat een doolhof vormt voor de zeeschildpadden deels opruimen waar nodig, om de zeeschildpadden een makkelijkere doorgang te geven naar een legplaats en weer terug naar zee.

Dit project moet gecontinueerd worden gedurende het gehele legseizoen van de zeeschildpadden want het afval blijft aanspoelen. Vrijwilligers kunnen contact met ons opnemen via facebook of ons een bericht sturen

HELP ONS HELPEN:  Ook uw donatie zal welkom zijn om ons werk te vergemakkelijken en te continueren.

IMG-20210228-WA0036
IMG-20210314-WA0041
IMG-20210302-WA0002
Scroll naar top